Meerpunts-sluiting

Beveilig de deuren van uw huis met meerpuntssluitingen

Misschien wordt er in uw buurt vaak ingebroken. Of is er bij familie of vrienden ingebroken en is daar het hele huis overhoop gehaald. Dat uw mooie en kostbare spullen zijn gestolen maakt boos en verdrietig. Maar het wordt nog erger als het voorwerpen zijn met veel emotionele waarde. Het gouden horloge van uw vader. De prachtige juwelen van uw oude tante. Bij een inbraak kunt u spullen kwijt raken die u nooit meer kunt vervangen.

Na een inbraak blijft het gevoel van onveilig zijn

Afgezien van het verlies van uw kostbaarheden klagen veel mensen na een inbraak over het gevoel van onveiligheid. Men voelt zich niet langer veilig in de eigen woning. In uw huis, op uw eigen veilige plek, is iemand geweest die daar niet had mogen zijn. En het idee dat iemand met zijn ‘vieze vingers’ aan uw spullen heeft gezeten maakt u alleen maar bozer. En terecht!

Inbrekers kiezen altijd de makkelijkste weg

Voor een inbreker is de tijd die nodig is om in te breken belangrijk. Hoe langer het duurt om een slot en deur te forceren, des te groter de kans ontdekt te worden. Een inbreker kiest daarom altijd de makkelijkste weg: het huis met de simpele sloten op de deur. Een enkelvoudig cilinderslot wordt door een inbreker gemakkelijk binnen 3 minuten opengebroken.

Met goede sloten op uw deuren verkleint u de kans op een inbraak. Wij vervangen uw slot door een goedgekeurde  driepuntssluiting of meerpuntssluiting op uw deuren. Hiervoor hebben wij nu de volgende actie:

Aanbieding: meerpuntssluiting op voordeur

Montage van meerpuntssluiting met beslag en slot.

Aanbieding

voordeur

365,-
 • HMB meerpuntsluiting
 • HMB sluitkommen
 • Hoppe beslag kerntrekbeveiliging
 • Ivana cilinder

Aanbieding: meerpuntssluiting op achterdeur

Schema meerpuntssluiting achterdeur met cilinder en beslag

Aanbieding

achterdeur

330
 • HMB meerpuntssluiting
 • Ivana cilinder
 • Hoppe beslag kerntrekbeveiliging
 • HMB sluitkommen

SKG Keurmerk: hoe sterk is een slot?

Het SKG Keurmerk wordt uitgereikt door de Stichting Kwaliteit Gevelbouw. De SKG test en controleert hang – en sluitwerk op sterkte en duurzaamheid. Hoe beter de kwaliteit van het hang- en sluitwerk is, des te hoger de waardering. Het SKG keurmerk werkt hiervoor met sterren. Hoe meer sterren, des te beter de inbraakwerendheid.

SKG Keurmerk

Onderstaande tabel laat zien welke niveaus van inbraakwerende sloten er zijn en hoe lang het een inbreker ongeveer kost om een slot te forceren.

SKG 1 Ster: < 3 minuten

Bij een slot met 1 ster is de cilinder binnen 3 minuten open gebroken.

SKG 2 Sterren: > 3 minuten

Een slot met 2 SKG sterren is minimaal 3 minuten bestand tegen  een inbraakpoging.

SKG 3 Sterren: > 5 minuten

Een slot met 3 SKG sterren is minimaal 5 minuten bestand tegen een inbraakpoging.

Topklus adviseert en monteert altijd sloten met minimaal 2 sterren volgens het SKG keurmerk.

Montage met kerntrekbeslag

Kerntrekken is momenteel de meest voorkomende vorm van inbreken. Bij kerntrekken wordt de cilinder uit het slot getrokken en is de deur zo goed als geopend. Door montage van kerntrekbeslag kan de cilinder niet meer uit het slot worden getrokken, uw deur blijft op slot.

Beveiliging tegen kerntrekken

Bij de montage van een driepuntssluiting houdt Topklus al meteen rekening met kerntrekken. Al het beslag wat we monteren is bestand tegen kerntrekken. Dit heet kerntrekbeveiliging en kan op 2 manieren worden gedaan:

 1. Plaatsen van een anti kerntrek cilinder. De cilinder vormt de basis van het slot. Door hier een anti kerntrek cilinder te monteren, breekt de cilinder bijna niet en blijft het slot in de deur zitten. Ook is er heel veel kracht voor nodig om dit type cilinder uit een slot te trekken. Een anti kerntrek cilinder met 3 SKG sterren kan een trekkracht van 1500 kilo weerstaan!

 2. Kerntrekbeslag plaatsen. Kerntrekbeslag is veiligheidsbeslag waarbij een hardstalen afdekplaatje de cilinder afschermt. Alleen het sleutelgat is toegankelijk, de rest van de cilinder wordt beschermd door staal. De cilinder kan hierdoor niet uit het slot worden getrokken.

Hoe werkt een meerpuntssluiting?

1 slot met 3 sluitpunten

Een meerpuntssluiting is een deurslot dat gelijktijdig op verschillende punten de deur afsluit. Het mechaniek in het slot zet op 3 plaatsen in de deur schoten of nokken uit. Deze passen precies in de sluitkommen die in het kozijn zijn gemonteerd. Eenmaal op slot is uw deur is op drie afzonderlijke punten gesloten.

Topklus monteert altijd een driepuntssluiting met haakschoten. Hierbij zet een haak zich vast in de sluitkom in het kozijn. Haakschoten zijn enorm sterk en bieden het hoogste niveau beveiliging.

Snel ontsnappen in geval van nood

Een meerpuntssluiting werkt op 1 centraal slot. Bij bijvoorbeeld een brand draait u 1 sleutel om en u kunt ontsnappen. Hebt u een deur met bijzetsloten of haken er op, dan moet u eerste meerdere sloten open maken. Dit kost u kostbare tijd als u in nood bent.

Krukbediende meerpuntssluiting of een cilinderbediende meerpuntssluiting?

Een slot met een driepunt meerpuntssluiting kan op twee manieren bediend worden.

 1. Cilinderbediende meerpuntssluiting

 2. Krukbediende meerpuntssluiting

Is de meerpuntssluiting cilinderbediend, dan schuiven de schoten uit of ze trekken in door de sleutel in de cilinder van het slot. Met de sleutel in het slot bedien je de meerpuntssluiting. De cilinderbediende meerpuntssluiting wordt meestal gebruikt bij voordeuren. Voordeuren hebben meestal een voordeurknop in plaats van een deurkruk.

Bij de krukbediende meerpuntssluiting gebruik je een deurkruk of een draaibare deurknop om het slot te activeren. Je draait de deurkruk en de schoten zetten uit of trekken terug. De krukbediende meerpuntssluiting is heel geschikt voor achterdeuren.

Driepunts sluitingen

Dit zijn onze aanbiedingen voor het monteren van een meerpuntssluitingen op deuren.

complete montage

voordeur
365,00
 •  

complete montage

achterdeur
330,00
 •